In de buurt / uitstapjes

Zee en strand

strand-cadzandDe afstand naar het strand en het dorp is een ruime kilometer. Het vernieuwde strand bij de Zwarte Polder is een mooi breed zandstrand waar veel haaientanden worden gevonden.
Pootje baden, schelpjes zoeken, drankje drinken bij een strandpaviljoen, oftewel genieten van de Zeeuwse kust. U kunt het hier bij uitstek.
In het voorjaar geniet u in de duinen van de eerste voorjaarszon. In de zomer kunt u er zonnebaden en zwemmen. De stranden hebben de blauwe vlag en zijn daarmee één van de schoonste stranden van Nederland. In het najaar kunt u er heerlijk uitwaaien. Langs de gehele kustlijn zijn diverse strandpaviljoens te vinden.

Fietsen

zwarte-polderFietsen in de Zeeuwse polder (er zijn diverse fietsroutes) en genieten van de prachtige akkers.
Ieder seizoen is anders en heeft zijn eigen charmes. In het voorjaar ziet u het vlas bloeien, in de zomer wordt de tarwe geoogst en in het najaar is het tijd om de aardappelen en uien binnen te halen. Het uitzicht verveelt nooit. Met de knooppuntenroute kunt u makkelijk iedere dag een andere route uitstippelen, maar er zijn ook volop kant-en-klare routes, waarvan verschillende bij ons te bekijken.
Bij de VVV kunt u ook routes voor uzelf kopen.

Plaatsen die u kunt bezoeken (een kleine greep uit een ruim aanbod):

Sluis

sluis-kaaiDit vestingstadje (op slechts enkele kilometers van de Knockaerthof) biedt 7 dagen per week een variëteit aan horeca, detailhandel, cultuur en gezelligheid.
Beklim het Belfort, uniek in Nederland! Geniet van de koffieconcerten in het voor- en najaar of beleef Sluis vanaf het water per waterfiets. Een wandeling op de historische wallen is ook de moeite waard. Onderweg kunt u de geschiedenis aanraken bij de prachtige oude stadspoorten.
Vlakbij Sluis vindt u Sint Anna ter Muiden, met een rustiek plein en 17e-eeuwse kerk met markante toren uit de 14e eeuw. In Sluis begint het kanaal naar Brugge, een route die u met fiets kunt afleggen.

Groede

Eveneens vlakbij de Knockaerthof ligt het pittoreske Groede, een plaatsje met veel cultuur, leuke winkeltjes en een prachtige markt met terrassen.
In Groede vindt u het museumstraatje “Het Vlaamsche Erfgoed”. Daar ziet u hoe het leven in Zeeuws-Vlaanderen er een eeuw geleden uitzag. U kunt zien hoe vakmensen, zoals de bakker, de smid en de timmerman, rond die tijd hun beroep uitoefenden. Op de markt bevindt zich de 3 Koningen waar ‘Groesn’ gebrouwen wordt. Niet ver buiten Groede is er een infopark met speeltuin voor kinderen.

Breskens

breskens-visserijBreskens is het vertrekpunt van het fiets-voetveer Breskens - Vlissingen. Ook het beginpunt van de looplijn naar de jachthaven. Onderweg komt u langs de uitkijktrap, vanaf dit punt heeft u een prachtig uitzicht over de Westerschelde. Bezoek tijdens deze wandeling ook het Visserijmuseum en de visafslag. In de visafslag wordt nog dagelijks verse vis aangevoerd, uniek in Nederland!
Om uit te rusten kunt u kiezen uit verschillende restaurants waar u heerlijke verse vis kunt eten, bijvoorbeeld op het Spuiplein, of bij de jachthaven.

IJzendijke

Op het marktplein van IJzendijke vindt u enkele monumentale panden waaronder museum: “het Bolwerk”. Dit museum richt zich op de krijgsgeschiedenis en vestingbouwkunde in West Zeeuws-Vlaanderen. In 1604 verdreven de troepen van prins Maurits de Spanjaarden uit hun onneembare vesting Ysendijck. Een bronzen beeld van Maurits is te vinden op het marktplein.
Ieder jaar in de maand juli heeft IJzendijke “haar” folkloristische dag. Naast oude ambachten kunt u ringsteken te paard (en sjees) bekijken.

Even naar de overkant (Walcheren)

breskens-vlissingenHet fiets-voetveer brengt u van Breskens naar Vlissingen, waar u te voet Vlissingen verkent, met de trein naar Middelburg gaat, of door de duinen van Walcheren fietst. In de zomer vaart de boot iedere half uur tussen Breskens en Vlissingen.

Vlissingen

Een bezoek brengen aan Vlissingen is de moeite waard, zo is er het Arsenaal (een maritieme familie attractie), Reptielenzoo Iguana, het muZEEum met Zeeuwse maritieme geschiedenis (en voor de kinderen zijn er informatieve spelletjes) en Fort Rammekens, het oudste nog bestaande zeefort in West-Europa met verschillende exposities. Ter afsluiting van de dag kunt u nog winkelen in het centrum.

Middelburg

Met de prachtige Abdijtoren Lange Jan (89 meter hoog 207 treden tellende trap) die te beklimmen is voor een prachtige uitzicht. In het Abdij zit ook het Zeeuws Museum. Voor de voetballiefhebbers is er het Nationale Voetbalmuseum en daarnaast Mini Mundi, een familiepark voor het hele gezin met een indoorspeeltuin, Miniatuur Walcheren en diverse attracties. U kunt rondvaarten in Middelburg of op het Veerse meer. Middelburg leent zich verder ook prima voor een dagje shoppen.
Andere interessante plaatsten om te bezoeken zijn o.a. Meliskerke, Oostkapelle, Westkapelle, Domburg, Goes, Veere, Zierikzee, maar natuurlijk ook het Deltapark Neeltje Jans.

België

Knokke

Telt 15.000 inwoners ligt tegen het Zwin, een natuurgebied op de grens van België en Nederland.
De badplaats staat bekend als exclusief vanwege de mooie natuurlijke ligging, de vele grote villa's, appartementen en het casino. Vanwege de vele (mode)winkels, kunstgaleries en restaurants wordt Knokke ook wel 'Petit Paris' genoemd.
Maak ook eens een rit met de kusttram! Deze gaat van Knokke tot aan de Panne. Je kan de hele dag in- en uitstappen waar je maar wil.

Brugge

In 2000 is de binnenstad door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Het is een van de mooiste steden in Brugge, zeker een bezoek waard met het Belfort, de Brugse reien en de overheerlijke pralines!

Gent

Gent heeft een compact, historisch centrum met gildenhuizen, kerken, kathedralen, een middeleeuws kasteel en prachtige grachten. Een relaxte, studentikoze stad met oude en hippe cafés én veel restaurants. In het autovrije centrum kun je heerlijk shoppen.

Overige

Voor wie na het bezoeken van deze steden niet genoeg van Vlaanderen kan krijgen zijn er nog meer plaatsen de moeite van een bezoek waard, zoals Antwerpen, Oostende of Brussel.

Kortom,

we wonen vlakbij bij de leukste plaatsjes en steden. In onze omgeving zijn allerlei voorzieningen zoals een speelboerderij, speeltuinen, indoor karten, zwembaden (ook subtropisch), bewegwijzerde fietstochten, midgetgolf, fiets-quad-scooter-autoverhuur, musea, braderieën, winkelcentra, restaurants, dolfinarium, aquarium, pretpark, etc.